dilluns, 21 de maig del 2018

SOFIA ACOSTA ELEGIDA NOVA PRIMERA SECRETARIA DE LA JSC DE REUS




La militant de la JSC Sofia Acosta ha estat elegida nova primera secretaria de l’agrupació de la Joventut Socialista de Catalunya de Reus en el congrés que els joves socialistes reusencs han dut a terme aquest cap de setmana.

El congrés també ha elegit per unanimitat la nova executiva de la JSC de Reus pels propers anys que estarà formada per Cristian Martínez com a secretari d’organització, Laura Vidal com a vocal i secretaria d'organització de la JSC del Camp de Tarragona, i els companys Edgar Sumalla, com a secretari de comunicació, Kelly Parra, com a secretaria de feminisme i Alejandra Càceres com a vocal.

La fins ara primera secretaria de la JSC de Reus, Laura Vidal, ha agraït la feina feta durant aquests darrers quatre anys i ha volgut reivindicar el llegat dels primers secretaris de la JSC de Reus, Alberto Bondesio i Martina García com a dos grans referents del socialisme reusenc.

Així mateix, ha lamentat que “Reus hagi perdut pistonada aquests darrers anys per la inacció del Govern Pellicer. Les inversions en infraestructures i les polítiques socials han passat de llarg. L’actual majoria de Govern mostra més preocupació per sortir a les fotos que no pas per evitar el tancament de línies als centres educatius o per defensar al nostre hospital i els seus treballadors”, ha reblat.

En el mateix sentit s’ha manifestat la nova primera secretaria, Sofia Acosta, que ha reivindicat “una JSC més feminista, més republicana i més nítidament socialista, és a dir, els valors que sempre ens han caracteritzat com a organització, juntament amb la reivindicació de la justícia social que està en el nucli de la nostra identitat política.”

Sofia Acosta ha fet una crida a defensar la necessària reconciliació entre catalans per recuperar la cohesió cívica que s’ha vist malmesa pel conflicte polític d’aquests darrers anys. “Davant dels nacionalismes identitaris excloents, siguin els que siguin, volem afirmar de manera rotunda que la JSC de Reus està dempeus, està forta i està amb ganes i il·lusió per treballar per l’avenç social de tot el poble. De tot, no només d’una part. Nosaltres som i seguirem sent la garantia de la unitat cívica del poble de Catalunya, també aquí a Reus.”, ha emfatitzat.

Finalment la nova comissió executiva de la JSC de Reus s’ha proposat com a repte continuar amb la tendència apuntada darrerament d’increment del nombre de militants, tornar a sortir al carrer que ha de ser espai de convivència i no patrimoni de ningú, i apropar sinèrgies amb els moviments socials que lluiten per la defensa dels drets dels joves, en especial les reivindicacions feministes i la denuncia de les retallades socials i laborals que ha patit el jovent aquests darrers anys de Govern de la dreta a Reus, Barcelona i Madrid.         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada