dilluns, 14 de maig del 2018

EL PSC DENUNCIA QUE DELS 1.029 TARRAGONINS QUE S’HAN ACOLLIT A LA JUBILACIÓ ACTIVA TAN SOLS EL 19% SÓN DONES




El diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, ha denunciat aquest dilluns que “dels 1.029 tarragonins que l’any passat es van acollir a la modalitat de jubilació activa, a tota la província, tan sols el 19% són dones. És a dir, que mentre el nombre d’homes que va optar per la jubilació activa a les comarques tarragonines va ascendir a 832, el nombre de dones va ser de només 195.”

Segons ha lamentat el diputat tarragoní aquest desproporció a Tarragona és, fins i tot, superior a la mitjana nacional.

Joan Ruiz ha explicat que aquesta modalitat de jubilació activa “va ser una de les mesures anunciades a bombo i plateret per Rajoy per, segons va dir, millorar la sostenibilitat del sistema de pensions i lluitar contra la discriminació per raons d’edat en el treball.”

Cal recordar que aquesta modalitat de jubilació estableix la possibilitat de gaudir d’una prestació contributiva de jubilació amb la realització de qualsevol treball, tant per compte pròpia com per a tercers, ja sigui a temps complert o parcial.

Això tenint com a requisit que l’accés a la jubilació activa s’ha de produir un cop s’ha complert l’edat en el cas d’aplicació efectiva i que el percentatge aplicable a la base reguladora, a efectes de determinar la quantia de la pensió, ha d’assolir el 100%.

“Doncs ja veiem quina resultats ha donat a la pràctica aquesta mesura que, un cop implementada, ha resultat estar feta a mesura del homes”, ha reblat el diputat del PSC, “ja que les dones es beneficien mínimament d’ella.”

És més, segons ha explicat Joan Ruiz, “la bretxa de gènere de les pensions actualment és del 38%, però s’aguditza encara més amb aquesta mesura de jubilació activa que ha impulsat l’executiu de Rajoy. El que és evident és que amb el PP les dones sempre perden, tant a les comarques tarragonines com al conjunt del país”, ha conclòs.

En aquest sentit el diputat tarragoní ha avançat que el grup socialista proposarà mesures al Congrés per tal que les dones siguin beneficiàries d’aquesta jubilació activa i s’implementin mesures compensatòries per tal de facilitar a les dones l’accés a aquesta jubilació activa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada