dilluns, 7 de maig del 2018

EL PORTAVEU DE LA COMISSIÓ DE FOMENT DEL PSOE AL CONGRÉS DONA PLE SUPORT A L’ACORD FERROVIARI ENTRE ELS AJUNTAMENTS DE TARRAGONA I REUS




El portaveu del PSOE a la Comissió de Foment del Congrés dels diputats, Cèsar Ramos, ha manifestat el ple suport del grup socialista a les reivindicacions en matèria ferroviària dels ajuntaments de Tarragona i Reus acordats de forma conjunta i fetes públiques darrerament.

Segons el portaveu socialista, “es tracta de reivindicacions molt raonables, perfectament assumibles pel Govern del PP si tingués la voluntat política de fer-ho. Parlem, per exemple, de la millora de les connexions ferroviàries de Tarragona i Reus amb Barcelona amb combois directes entre les tres ciutats, i de la seva connexió entre la xarxa tradicional i la d’alta velocitat. Són, cal recordar-ho, les dues conurbacions metropolitanes més grans de Catalunya i el que és incomprensible és que l’executiu de Rajoy no hagi posat encara fil a l’agulla per fixar prioritats i concretar partides pressupostàries.”

Així mateix, l’acord entre els ajuntaments de Tarragona i Reus demana al ministeri de Foment que mantingui el seu compromís amb l’estació ferroviària urbana al centre de Tarragona, amb l’estació d’alta velocitat a l’aeroport de Reus o en treballar conjuntament per fer realitat el tramvia que relligui les dues ciutats amb Cambrils, Salou, Vila-seca i el Baix Penedès, entre d’altres mesures.

“La proposa del PSOE al ministeri de Foment ha estat sempre que defineixi les inversions prioritàries -entre les quals han d’estar aquestes que afecten les comarques tarragonines-, que estableixi criteris objectius d’igualtat atenent a la carència de serveis com la xarxa de rodalies o l’alta velocitat, que fixi un percentatge del PIB destinat a la inversió i que es distribueixin les inversions a carreteres, xarxa ferroviària convencional i alta velocitat. Ni això han estat capaços de fer...”, ha reblat.

Per la seva banda el diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, ha tornar a demanar al Govern del PP “que totes les autopistes actualment de pagament passin a ser gratuïtes un cop acabin la concessió actual. Això beneficiaria de ple les nostres comarques que veurien alliberats els trams de l’AP-7 que transcorren per la nostra demarcació.”

“Vull recordar que l’any vinent està previst que s’acabi el termini de la concessió del tram de l’AP-7 entre Tarragona i Alacant, i el 2021 el tram comprès entre Tarragona i Barcelona. Per als ciutadans de les nostres comarques seria realment essencial aconseguir tenir una AP-7 lliure de peatges al nostre territori”, ha subratllat el diputat tarragoní.

Cèsar Ramos i Joan Ruiz han fet aquestes declaracions en la trobada que han mantingut amb regidors socialistes de les comarques tarragonines, entre els quals els alcaldes de la Canonja, Vandellòs o Constantí, a fi i efecte precisament d’explicar les prioritats del grup socialista al Congrés en matèria d’infraestructures que afecten la demarcació de Tarragona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada