dimecres, 9 de maig del 2018

EL PSC DENUNCIA QUE CAP ESTACIÓ TARRAGONINA ES BENEFICIA DEL PLA D’ESTACIONS DE RODALIES DE RENFE QUE BENEFICIA 110 ESTACIONS AMB UNA INVERSIÓ DE 160 MILIONS D’EUROS




“No estem al mapa, així de clar i així de trist. Tarragona està absent del pla de rodalies de RENFE. Cap presència, ni cap inversió. Res de res. Nothing”, així ho ha denunciat Joan Ruiz, diputat del PSC per Tarragona, que ha donat compte de la resposta per escrit a les preguntes a tal efecte formulades pel grup socialista al president de RENFE.

Així, a la pregunta que demanava quines estacions, i amb quines quanties, es beneficiaven del pla d’estacions de rodalies de RENFE per millorar les estacions actualment operatives, el president de l’ens ha contestat desgranat un llistat de 110 estacions del conjunt del país amb una inversió total de 159,6 milions d’euros.

“Doncs bé, en aquest pla d’inversions plurianuals no trobem cap estació de les comarques tarragonines. Ni una. Ni en obra enllestida, ni en execució, ni amb projecte pendent, ni en fase de redacció del projecte, ni res. Senzillament no n’ha hi cap. La més propera que podem trobar és la de la Vilafranca del Penedès però el conjunt de la demarcació de Tarragona està missing...”

Joan Ruiz ha reconegut que “a vegades un té una sensació d’irrealitat realment molt acusada quan llegeix segons quines coses i escolta quines valoracions.” És el cas, per exemple, de la resposta que assenyala que segons les enquestes internes de RENFE el grau de satisfacció dels usuaris del servei de rodalies obté una nota del 7,1.

“Sí? De debò? Han fet aquesta enquesta a algun usuari de rodalies de les comarques tarragonines? De veritat el president de RENFE considera que els ciutadans que, per exemple, s’han de desplaçar de Tarragona fins a Barcelona diàriament creuen que el servei que reben és de notable? Precisament la realitat que es viu cada dia a peu de carrer és la contrària: indignació davant d’un servei que no respon a les necessitats quotidianes de milers de ciutadans.”

En aquest sentit el diputat tarragoní ha recordat les múltiples iniciatives del grup socialista demanant al Govern que posi el fil a l’agulla amb caràcter d’urgència i impulsi un pla integral de millora del servei de rodalies ferroviari tant a les comarques tarragonines com al conjunt del país.

“Seguirem treballant en aquesta línia i sent la veu que defensa els interessos dels tarragonins i tarragonines a les Corts Generals. Volem recuperar les inversions i les prioritats que també en aquest àmbit teníem durant els anys de Govern de progrés i que el PP va laminar a cop de tisorada”, ha conclòs el diputat del PSC.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada