dijous, 11 de gener del 2018

EL PSC DENUNCIA EL DESCENS DE LES BEQUES ERASMUS QUE S’HA PRODUÏT AMB EL GOVERN DEL PP A LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA




El diputat del PSC per Tarragona, Joan Ruiz, ha denunciat aquest dijous que les retallades del ministeri d’Educació impulsades pel Govern del PP han provocat un descens sostingut del nombre de joves de les comarques de Tarragona que es beneficien d’una beca Erasmus.

En concret, tan sols 342 estudiants de les deu comarques tarragonines van disposar  d’alguna de les tipologies de beques incloses en el programa Erasmus durant el curs 2016/2017, una xifra molt inferior a la que hi havia durant els anys de Govern de progrés.

Cal tenir en compte a més que dins de les dades oficials, des de 2014, s’inclouen els beneficiats per l’anomenat programa d’aprenentatge permanent, que es considerat com un complement del programa Erasmus tot i que no és ben bé una beca Erasmus, pel que el nombre total de tarragonins que tenen, pròpiament, una beca Erasmus és una xifra encara inferior a l’oficial.

Segons ha subratllat el diputat tarragoní, “el pressupost del Govern destinat a les beques Erasmus ha passat de 68,2 milions d’euros l’any 2011 (darrer any de Govern socialista) a menys de 30 milions de mitjana amb el Govern del PP. És a dir, que portem acumulada una davallada inversora de més del 50%. I això amb l’atur juvenil situat encara en xifres superlatives i amb els preus de les taxes i matrícules universitàries pels núvols...”

Aquesta trista realitat té una traducció directe a les comarques tarragonines on el nombre de beneficiaris del programa Erasmus s’ha situat, durant aquests anys de Govern del PP, sempre per sota dels 500 joves.

Pel que fa a la quantia mitjana de les beques, mentre els fons de la Unió Europea destinats a aquestes ajudes han anat augmentant en els darrers anys, l’aportació del ministeri d’Educació, paral·lelament, s’ha anat reduint.

“En concret, la dotació del ministeri per a tot el programa Erasmus ha baixat de 172 euros de quantia mitjana mensual amb Govern socialista a tan sols 100 euros amb el Govern de Mariano Rajoy i el PP.”

Joan Ruiz ha subratllat que durant els anys de Govern socialista milers de tarragonins van poder disposar d’aquesta beca que permet estudiar en un país europeu, aprendre una llengua estrangera, i guanyar en formació, experiència i una vivència personal enriquidora que ha estat molt ben valorada per tots els joves que l’han viscut.


“Lamentablement amb el Govern del PP a les comarques tarragonines tenim menys becaris Erasmus, amb menys diners i menys ajudes per cada beca concedida. La veritat és que el l’executiu de Rajoy ha aconseguit asfixiar aquest programa que tants bons resultats havia donat fins a convertir-lo en una mena de privilegi per a uns pocs. Tampoc aquí Ciutadans, soci parlamentari del PP, ha aconseguit redreçar la situació augmentant les partides destinades a tal efecte”, ha conclòs el diputat del PSC.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada