dijous, 14 de setembre del 2017

ELS REGIDORS I REGIDORES DEL PSC DE LES COMARQUES TARRAGONINES DONEN PLE SUPORT AL MANIFEST DELS ALCALDES I ALCALDESSES SOCIALISTES DE CATALUNYA



Els regidors i regidores del PSC de les comarques de la demarcació de Tarragona donen ple suport al manifest dels alcaldes i alcaldesses socialistes de Catalunya fet públic ahir al Consell Municipal del partit que va tenir lloc a Santa Coloma de Gramanet.

Cal recordar que el PSC té actualment 262 regidors i regidores al conjunt de les deu comarques tarragonines que van ser elegits amb el vot lliure i democràtic de quasi 60.000 ciutadans a les eleccions municipals de 2015.

El manifest denuncia que, arran de la decisió del Govern de la Generalitat d’impulsar un referèndum il·legal, s’han produït pressions, insults i amenaces a regidors i alcaldes socialistes. Malgrat això -d’aquest clima polític i social estimulat des de diverses formacions i entitats- els i les socialistes no podem ni volem callar, ni molt menys amagar-nos.

En el mateix sentit, els regidors i membres dels Governs municipals lamenten que el Govern de la Generalitat hagi traspassat gran part dels preparatius als ajuntaments a fi i efecte de difuminar la seva responsabilitat i amagar les febleses polítiques i organitzatives de l’anunciada consulta així com per culpabilitzar hipòcritament aquells ajuntaments que han decidit complir la llei. Això, no obstant, no equival a donar cap mena de suport al Govern del PP a Madrid.

El manifest municipalista del PSC afirma que els socialistes estem amb el país i amb la democràcia i ens neguem a acceptar que hi hagi una única visió de Catalunya o d’Espanya. Al contrari, als nostres municipis veiem i coneixem directament la mateixa diversitat de posicionaments polítics i sentiments, plena de matisos. Som i seguirem sent una societat plural que no es deixa limitar entre els extrems del blanc o negre, del “amb mi” o “contra mi”.

És per això que des del PSC es reivindica per a tots els ciutadans i ciutadanes el dret a la plena llibertat d’expressió, sense cap mena d’intimidació, discriminació o d’amenaça, vingui d’on vingui.

En el mateix sentit, el manifest recorda que el bloc independentista intenta atribuir-se falsament la representació única de Catalunya, fer entrar en crisi totes les institucions possibles i fer callar tots els catalans i catalanes.

Davant d’aquesta tessitura, els alcaldes i regidors socialistes defensen una sortida a l’actual conflicte institucional basada en el diàleg, la negociació i el pacte perquè paga la pena lluitar dins de les institucions i de la democràcia per canviar les lleis, fer fora democràticament el PP del Govern d’Espanya i transformar-la en un Estat federal que reconegui la plurinacionalitat que faci possible trobar un encaix just i generós per a la nació catalana.


Un encaix que necessàriament, a parer dels socialistes, garanteixi solidàriament la fiscalitat, les inversions i els serveis que assegurin el progrés de Catalunya i el benestar i la justícia social per als seus habitants.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada