divendres, 18 de febrer del 2011

TREBALLANT PER VALLS


Estem a mitjans de febrer i a tres mesos del final d’aquest mandat municipal. Bon moment per començar a fer balanç de la feina feta durant aquests darrers tres anys i escaig en què els socialistes hem compartit el govern de la ciutat i en què Valls ha avançat en tots els fronts que teníem oberts el 2007, de fet aquesta era la nostra voluntat a l’entrar a formar part del govern de la ciutat, posar els interessos dels vallencs i vallenques per damunt dels interessos dels partits. Ara girant el cap endarrera crec que podem concloure que el PSC ha complert. La petjada socialista s’ha notat en tots els àmbits de la vida municipal però especialment en tot allò que fa referència a les polítiques socials i a la millora del dia a dia dels ciutadans.

Sempre hem tingut molt clar que en aquests moments d’especials dificultats econòmiques havíem de prioritzar la vessant social i els serveis que el consistori ofereix als vallencs i vallenques. Per això hem incrementat en més d’un 150% els recursos adreçats als serveis socials de l’Ajuntament el que s’ha traduït en un augment de les prestacions i ajudes als ciutadans: més teleassistència, més beques de menjador i de llibres, més ajudes per accedir a un habitatge de lloguer, més i millor atenció domiciliaria, etc.

Hem tingut clar des del primer dia que s’havia de fer un esforç addicional per ajudar a les persones en temps de crisi i sumar voluntats a la ciutat i a fora per avançar i afrontar la crisi amb més garanties.

Així, en matèria d’equipaments de salut s’ha construït el nou servei d’urgències del Pius Hospital, s’ha endegat el nou servei de diàlisi i hem treballat per l’ampliació del centre hospitalari.

Pel que fa a l’educació la tasca ha estat realment molt destacada. Cito breument: construcció del nou Eugeni d’Ors, rehabilitació del CEIP La Candela, construcció de la nova llar d’infants a la zona nord de la ciutat, millores a la majoria de centres d’ensenyament de la ciutat, etc.

Tots els joves que llegeixin aquest article segur que coincidiran amb mi en què l’accés a un habitatge és una de les seves prioritats vitals i que el mercat els ha dificultats en aquests darrers anys aquest accés a uns preus assequibles. Conscients d’això vàrem impulsar la creació d’una regidoria destinada a tal efecte que ha agilitzat el lloguer de pisos per als joves a uns preus adequats als seus ingressos i ha fomentat l’increment d’habitatges de lloguer.

En un altre ordre de coses, Casa Caritat ha estat una eina imprescindible per guanyar en eficàcia en matèria de formació i ocupació. Hem desenvolupat accions formatives pensant en aquelles persones que estan a l’atur i que tenen especials dificultats per trobar feina. Durant aquests anys milers de vallencs i vallenques han participat en itineraris laborals per a la recerca de treball i en cursos i activitats de formació.

A banda de tot el dit, s’han construït nous equipaments: pavelló del Fornàs, rehabilitació de la Biblioteca Popular, biblioteca de Ca Creus (en execució), camp de gespa del Fornàs (en execució), etc.

Tot això i moltes d’altres coses que em deixo al tinter, no ho hem fet tan sols els socialistes, ni tan sols ho ha fet el govern de la ciutat, ho hem fet cercant complicitats internes i externes, cercant recursos i finançament on fos per desenvolupar allò que estàvem i estem convençuts que la nostra ciutat necessita, moltes vegades no ha estat fàcil, però aquesta experiència d’acord entre els dos partits majoritaris per treballar per la ciutat ha donat bons fruits fins ara.

Article d'opinió publicat al setmanari El Vallenc


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada