dimarts, 4 de maig del 2010

A TARRAGONA JA HI HA MÉS DE 10.000 LLOCS DE TREBALL RELACIONATS AMB L'ECONOMIA VERDA


“A la província de Tarragona ja hi ha més de 10.000 persones que estan treballant en sectors d’activitats relacionades amb l’economia verda”, així ho ha afirmat aquest dimecres el diputat socialista i membre de la Comissió de Medi Ambient del Congrés, Anton Ferré, després d’analitzar l’informe “ocupació verda en una economia sostenible 2010”.

“L’informe reflexa que al Camp de Tarragona ja es comença a identificar el canvi de model productiu cap a una economia més sostenible, un canvi que es veurà accentuat en els propers anys. Per exemple, a Tarragona hem multiplicat per 30 el nombre de llocs de treball que han generat les energies renovables en l’última dècada. Crec que la lluita contra la crisi passa també per fomentar un model econòmic més sostenible i diversificat de manera que no tornem a dependre en exclusiva de la construcció i ens evitem tornar a patir una situació com la que estem vivint.”

En concret, el sector de les energies renovables (un 20% del total) i la gestió i tractament de residus (amb un 26%) concentren la majoria de llocs de treball relacionat amb l’economia verda. Altres sectors emergents són els de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, el turisme sostenible, l’economia de la biodiversitat, l’ecologia industrial, etc.

En darrer terme, Anton Ferré ha posat de relleu que “a Catalunya l’economia verda ja ha generat 93.000 llocs de treball i en el conjunt de l’Estat més de mig milió. Les estimacions d’aquest informe assenyalen que el 2020 els sectors relacionats amb les energies renovables i el transport sostenible podrien arribar a registrar un increment de més d’un milió de llocs de treball.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada