divendres, 23 d’abril del 2010

LA GENERALITAT HAURÀ INVERTIT MÉS DE VUIT MILIONS D'EUROS EN LA MODERNITZACIÓ DELS JUTJATS DE REUS


El diputat del PSC al Parlament, el reusenc Àlex Martínez, ha afirmat aquest dimarts que “la Generalitat haurà invertit entre el 2005 i el 2012 un total de 8.195.711 euros en la creació de nous òrgans i edificis judicials a la ciutat de Reus, un volum inversor realment molt important.”

Àlex Martínez ha desgranat les principals inversions que han beneficiat la capital del Baix Camp aquests darrers anys. De manera sintètica: el jutjat de primera instància número sis el 2005 (29.860 euros), el jutjat Social número 1 també el 2005 (117.994 euros), el jutjat de violència sobre la dona número 1 el 2008 (1.334 euros) i l’ampliació de l’edifici judicial de Reus entre el 2005 i el 2007 (per un import total de 4.414.866 euros) que ha permès la modernització de l’edifici de l’avinguda Maria Fortuny capaç d’acollir ara l’actuació de 18 jutjats (13 ja existents i 5 d’ampliació).

Així mateix, entre el 2007 i el 2009 s’ha executat la primera fase de la reforma de l’edifici judicial de Reus, consistent en l’habilitació d’un jutjat de guàrdia, el registre civil i altres dependències de la planta baixa i el soterrani, amb una inversió que supera el milió d’euros. La segona fase, que afectarà les oficines judicials, la fiscalia i els serveis del conjunt de l’edifici, començarà l’any vinent, compta amb un pressupost de 2.603.503 euros i té un termini d’execució de 12 mesos.

Segons el diputat reusenc “l’objectiu de tot aquest ambiciós paquet d’actuacions, sense precedents a la nostra història contemporània, és donar resposta a la reivindicació dels ciutadans que esperen que la Justícia li solucioni els seus conflictes de manera diligent i en un temps raonable.”

“De fet, en aquests darrers set anys la Generalitat ha invertit com mai en la modernització de la Justícia, com mai (creació de nous jutjats, de noves places, pla d’equipaments penitenciaris... la llista seria inacabable). Ara el que cal és mantenir aquest rumb inversor i aprofundir en la justícia de proximitat que tingui en la mediació un dels seus pilars per assolir aquest model de Justícia més eficaç i eficient orientat a les necessitats de les persones”, ha conclòs el diputat socialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada