divendres, 16 d’abril del 2010

AUGMENTA EN UN 41% EL NOMBRE DE VÍCTIMES DE TRACTA DE DONES AMB FINALITATS SEXUALS IDENTIFICADES PER LA POLICIA


El diputat del PSC per Tarragona, i membre de la Comissió de Polítiques per a la Igualtat del grup socialista al Congrés, Anton Ferré ha explicat avui quin és el primer balanç de l’aplicació del Pla Integral contra la tracta d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual un any després de la seva entrada en vigor.

Així, el primer que cal subratllar és que “en el conjunt del país les forces de seguretat han identificat un total de 1.301 víctimes de tracta, un 41% més que l’any anterior. La immensa majoria de casos afecten a dones joves, amb edats compreses entre els 20 i els 32 anys, que es troben en situació irregular al nostre país.”

“A nivell de comarques tarragonines ens trobem davant d’una realitat diària, la de la prostitució, que, segons les estimacions de la Comissió, mou uns 700.000 euros diaris i afecta unes 7.000 persones, dones en la seva immensa majoria. Pel que fa a la violència de gènere una dona ha perdut la vida al Camp de Tarragona aquest 2010 (el 15 de febrer passat a Alcover).”

Anton Ferré afirma que la lluita contra la violència de la què són objecte les dones inclou actuacions en diversos àmbits. En primer terme l’acció de les forces de seguretat que durant l’any passat van actuar contra 158 grups criminals que obligaven a les seves víctimes a exercir la prostitució, un conjunt d’operacions que van implicar la detenció de 726 persones.

D’altra banda, també és molt important reforçar el rebuig social tant a la violència de gènere com a la tracta de persones amb finalitats d’explotació sexual, un eix que desenvolupa aquest pla integral. “Hem de ser capaços de reforçar el cercle de seguretat de les dones. En aquest sentit, només una societat plenament sensibilitzada i conscienciada serà capaç d’acabar amb aquesta xacra.”

“Els violents han de percebre que la societat no admet les seves justificacions i que sobre ells caurà tot el pes de la llei i la repulsa de tots els ciutadans”, ha conclòs el diputat tarragoní.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada