divendres, 16 d’abril del 2010

FRANCESC VALLÈS: LA LICITACIÓ DE LES OBRES DE LA NOVA LÍNIA CASTELLÓ-VALÈNCIA ÉS UNA GRAN NOTÍCIA PER TARRAGONA


El diputat al Congrés per Tarragona i coordinador del PSC a les Corts Generals, Francesc Vallès, ha subratllat avui la recent decisió del Ministeri de Foment de licitar tots els trams de la línia d’alta velocitat entre Castelló i València. “Es tracta d’una notícia d’una gran importància també per Tarragona ja que suposa un nou pas endavant en la construcció d’un eix mediterrani connectat per l’alta velocitat. De fet, és l’impuls definitiu a aquest nou model que trenca, per primer cop, amb la concepció radial de l’alta velocitat a Espanya. En aquest sentit, vull recordar l’aprovació pel Ministeri de la redacció de l’estudi informatiu de la línia d’alta velocitat entre Tarragona i Castelló ara fa tres mesos.”

El diputat reusenc ha recordat que les obres de construcció del tram València-Castelló suposen una inversió global de 770 milions d’euros i que implicaran la creació o el manteniment de 20.000 llocs de treball. Les obres d’aquesta línia, que constaten amb realitats concretes el compromís del Govern socialista amb l’alta velocitat, han de quedar enllestides el 2014.

Vallès afirma que “aquesta gran actuació permetrà que Tarragona quedi connectada, al sud amb una línia ferroviària d’alta velocitat amb via internacional capaç de permetre la circulació de trens a una velocitat de 350 quilometres per hora. Un cop tota la línia estigui acaba disposarem d’un nou eix ferroviari d’altres prestacions que connectarà tot l’arc mediterrani, des de Múrcia fins a la frontera francesa. No cal remarcar massa el que això suposarà pels ciutadans de les comarques tarragonines a tots els nivells: mobilitat, turisme, projecció de la nostra economia, etc.”

Francesc Vallès subratlla que “aquesta nova actuació consagrarà el Camp de Tarragona com un autèntic punt estratègic pel que fa a les comunicacions terrestres no només de Catalunya sinó del conjunt de l’Estat. Així, un cop aquesta nova línia sigui operativa connectarà al nord amb la línia de l’AVE Barcerlona-Madrid i també amb l’estació intermodal, situada al sud de l’aeroport de Reus, on confluiran tots aquests trens.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada