divendres, 11 de desembre del 2009

VALLS AL CAPDAVANT DE LES INVERSIONS EN SALUT


Aquest divendres la consellera de Salut, Marina Geli, presidirà els actes de commemoració dels 750 anys del Pius hospital de Valls. Una efemèride que enguany arriba amb el repte d’adequar les instal·lacions de l’hospital a les necessitats dels vallencs i vallenques i del conjunt dels habitants de l’Alt Camp i La Conca de Barberà. Un esforç que implica el treball diari dels bons professionals que tenim a l’hospital i també de l’esforç inversor que el Govern de la Generalitat està fent a Valls, l’Alt Camp i el conjunt del Camp de Tarragona.

Per posar només uns exemples molt propers, aquest 2009 el Departament de Salut enllestirà les obres de consultori de Picamoixons (amb una inversió total de 400.000 euros), l’any passat es van acabar les obres de construcció dels consultoris del Milà (91.650 euros), del Pla de Santa Maria (648.277 euros), i de Montferri (315.310 euros). Així mateix, la Generalitat ha invertit 4.347.637 euros, una partida econòmica realment molt destacada en aquests moments de crisi econòmica, a enllestir les obres de millora del servei d’urgències de l’hospital Pius de Valls. I com ja es sabut està prevista l’ampliació del Pius Hospital amb un 20% de la seva superfície i es construirà un nou ambulatori, amb el finançament ja compromès per part de la Generalitat. De cara l’any vinent segur que veurem ja novetats en aquest tema tan important per la ciutat.

Tot aquest paquet inversor el Departament l’ha executat tenint present les necessitats dels ciutadans de Valls i de l’Alt Camp per garantir l’equitat en l’accés als serveis de Salut visquin on visquin. El Govern entén que un bon sistema públic de Salut no és fruït només de l’obra de Govern sinó que s’ha de treballar de la ma dels usuaris i de la resta d’agents implicats. De fet, l’adaptació del sistema a les necessitats concretes de cada municipi és una de les grans novetats que la consellera Geli ha impulsat des de la conselleria de Salut.

Un bon sistema de Salut vol dir equipaments sanitaris de la màxima qualitat sí, però també un esforç en la prevenció que eviti que el potencial usuari es posi malalt i reduir d’aquesta manera la pressió sobre els nostres centres de Salut. En aquest sentit ja estat molt important l’aprovació de la nova Llei de Salut Pública en la redacció de la qual ha pogut participar molt directament com a diputada al Parlament.

En definitiva, quan vàrem començar aquesta legislatura els socialistes vam afirmar que aquest mandat seria el de la Salut, l’educació i la llei de dependència. Encara ens queda camí per recórrer però crec que els fets (les inversions en equipaments, en la contractació de nous professionals sanitaris, en la prevenció, en la reducció de les llistes d’espera, etc.) demostren que el Govern no es presenta en aquest tema davant la ciutadania amb les mans buides.

Article publicat al setmanari El Vallenc


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada