divendres, 18 de desembre del 2009

UN GRAN ESFORÇ INVERSOR, TOT I LA CRISI


L’Ajuntament de Valls, tot i la crisi econòmica, estem treballant per uns pressupostos municipals ambiciosos per l’any que ve que garanteixin les inversions per tots els projectes ja endegats, aconsegueixen finançament d’altres Administracions (Generalitat, Estat...).

Anem a pams i comencem amb el pressupost d’inversions que estem elaborant. Unes inversions que, en bona mesura, es destinen al projecte de la llei de barris del centre històric de la nostra ciutat que s’endú el 40% de la inversió total. Aquests recursos es destinen a tirar endavant actuacions de les que ja hem parlant altres vegades en aquest fòrum: a la urbanització del carrer Tomàs Cailà i al carrer de l’Església, a l’actuació de Ca Creus, al carrer Espardanyers, a l’actuació de la Muralla de Sant Francesc, i a l’actuació al carrer Mossos d’Esquadra.

A banda, també hi ha partides molt importants per la urbanització del carrer germans Sant Gabriel i la construcció d’una nova llar d’infants al barri de Santa Gemma.

Menció especial mereixen els 250.000 euros que s’endú el Museu Nacional Casteller, un projecte que avança a bon ritme i que ens permetrà fer un pas de gegant a nivell de projecció de ciutat i d’atracció de nous fluxos de visitants.

També hi ha partides específiques per a la rehabilitació de la biblioteca popular, l’arranjament de l’edifici de casa caritat, l’ampliació de la llar de jubilats i l’acabament de l’equipament de la pista poliesportiva de Fontescaldes, etc.

Crec que és de justícia remarcar que quasi la meitat de la inversió total per l’any que ve ens arribarà gràcies als recursos que ens arriben via Generalitat i via Govern central, unes inversions que ens permetran fer realitat els projectes que teníem planejats.

Finalment, es tracta d’un paquet inversor que ens permetrà complir els compromisos, cosa gens fàcil en situacions com l’actual. Hem fet també un esforç de contenció de la despesa corrent per garantir que totes les inversions del comptes municipals s’adrecin a aquells projectes i serveis que ens són més essencials.

En definitiva, hem estat capaços de presentar una proposta d’inversions pel 2010 que contemplen un paquet de 4.575.000 d’euros, això en uns moments de dificultats econòmiques.

Els socialistes, també a l’Ajuntament de Valls, complim els nostres compromisos.

Article publicat al setmanari El Vallenc


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada