dilluns, 10 de desembre del 2018

EL PSC DEMANA AL GOVERN QUE REDUEIXI A MENYS DE 15 MINUTS EL TEMPS D’ESPERA PER L’ARRIBADA D’UNA AMBULÀNCIA D’EMERGÈNCIES A LES COMARQUES TARRAGONINES




El diputat socialista al Parlament per Tarragona, Carles Castillo, ha demanat avui al Govern de la Generalitat que garanteixi un temps d’espera màxim inferior als 15 minuts entre la trucada al servei d’emergències i l’arribada d’un ambulància a les comarques interiors del Camp de Tarragona.   

Segons ha posat de relleu el diputat tarragoní, “es parla molt, amb tota justícia, de la situació exasperant que es viu en hospitals i centres d’atenció primària de les grans ciutats per l’augment de les llistes d’espera per operacions i visites però no tant de la situació intolerable que pateixen els petits municipis de les comarques de l’interior que han vist, per exemple, augmentar de manera exponencial els temps d’espera per l’arribada d’una ambulància. Un temps d’espera que s’ha arribat a doblar i superar, en alguns casos, els 30 minuts.”

“Les retallades que han aplicat als Governs de Mas, Puigdemont i Torra des de 2010 també han comportat que els veïns de pobles de comarques com el Priorat o la Conca de Barberà hagin patit en carn pròpia aquesta tisorada de les inversions destinades a salut. Els socialistes ho volem denunciar i exigir a l’actual executiu català que torni al bon servei que teníem abans de 2010, quan teníem Governs de progrés.”

En aquest sentit, Carles Castillo ha assegurat que “els socialistes serem la veu de defensa de les comarques interiors de Tarragona davant l’absència total de polítiques actives per part del Govern Torra, més preocupat en agitar el clima de tensió política que no pas en governar.”  

Així, el diputat del PSC ha considerat com a “molt preocupants” les darreres declaracions de Quim Torra en les que aquest “animava als catalans a seguir la via eslovena a la independència. És realment molt i molt preocupant. Sap el senyor Torra que a Eslovènia va haver-hi desenes de morts, centenars de ferits, milers de desplaçats i que, fins i tot ara, 18.000 ciutadans d’aquesta ex-República iugoslava estan privats de drets?”, s’ha preguntat Castillo.  

“Els socialistes no volem ni violència, ni declaracions irresponsables, ni cap aventura insensata. Sí volem, en canvi, un país equilibrat territorialment. Per tant, defensem que la Generalitat ha d’assegurar un temps d’espera màxim per emergència sanitària que sigui igual per tota la població, independentment del lloc on visqui, ja sigui a Barcelona o a Falset o Vilanova de Prades. Una adequada atenció sanitària és el mínim del mínim que hom pot exigir, fins i tot, a un Govern com el del Quim Torra més interessat en frivolitzar atiant escenaris que, n’estic convençut, no comparteixen ni el conjunt dels catalans ni tan sols els independentistes de bé que no desitgen cap dinàmica violenta”, ha conclòs el diputat tarragoní.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada