divendres, 17 de març del 2017

SUMAR PENSANT EN TARRAGONA



Deia Antoni Rovira i Virgili que un polític tan sols obté vots i suport popular en la mesura que és capaç d’inspirar confiança i la confiança només s’aconsegueix amb la coherència amb els compromisos que assumeix. Confiança en les paraules, en el discurs i en el projecte que es defensa. És el cas de l’alcalde Ballesteros que sempre ha demostrat el seu compromís, i la seva passió, amb Tarragona sumant a aquest compromís una visió d’assolir canvis reals en positiu i el coratge necessari per dur-los a terme.

Ho pensava ahir en seguir l’obertura del remodelat mercat central. Pensava en la necessitat de comprometre’ns amb Tarragona, des de la generositat i no des de la política egoista i de curta volada. Els reptes que tenim per endavant a curt i mig termini són immensos però, alhora, apassionants i molt il·lusionants: els Jocs Mediterranis, l’arribada d’Ikea a la ciutat, el projecte de la Savinosa, de la Tabacalera, el passeig del Miracle o la passera del Balcó al Port. Per no parlar de les oportunitats que generarà l’imminent obertura del complex de Ferrari Land i el futur consorci recreatiu i turístic de Salou i Vila-seca (més coneguda a peu de carrer com a BCN World), o la implementació de tecnologies intel·ligents a la ciutat, i tot el que suposaran a nivell de creació de nous llocs de treball i generació d’activitat econòmica.

El que està en joc, en definitiva, és fer avançar la ciutat i guanyar en qualitat de vida, reduint l’atur i les desigualtats socials. Massa sovint trobem instal·lades en el catastrofisme o que avantposen els seus interessos polítics particulars als de la ciutat i la seva gent. De fet, el pitjor que pot passar és que la desconfiança sistemàtica en relació a les bones intencions dels altres i apostar per eludir les responsabilitats, que també es tenen estant a l’oposició, impedeixi fer arribar a bon port els projectes estratègics per Tarragona que esmentava abans.

No és el cas dels socialistes. Nosaltres estem en política per fer realitat els valors de progrés i benestar social que, creiem, són majoritaris al conjunt de la ciutadania tarragonina. Volem, tal com ha demanat recentment l’alcalde Ballesteros, reafirmar el nostre compromís proactiu i sòlid amb Tarragona i sumar-nos a un projecte col·lectiu que ens apel.la a tots, partits, entitats socials, emprenedors, col·lectius cívics, associacions de veïns, etc.

El socialisme municipalista té una clara voluntat transformadora per donar compliment al projecte que defensem i per la dimensió de les nostres aportacions per fer avançar, social i humanament, Tarragona. Volem sumar esforços i respondre amb un sí inequívoc a la crida de l’alcalde Ballesteros a bastir una gran aliança entre totes les forces polítiques per trobar una sortida definitiva a la crisi, generar nous llocs de treball i avançar en tots els projectes estratègics de la ciutat. Qui, per exemple, pot estar en contra d’invertir els recursos necessaris a l’hospital Joan XXIII, i a la resta de centres de salut de la ciutat, tal i com ha exigit l’alcalde a la Generalitat? Ningú que afirmi defensar les conquestes socials que, entre tots, havíem assolit com a societat.

Aquest gran esforç no se circumscriu a l’àmbit exclusivament polític sinó que també apel.la la societat civil tarragonina. En aquest sentit, com a primer secretari del PSC de Tarragona, valoro molt positivament la gran tasca que fan els moviments associatius tarragonins en múltiples camps: cultural, social, assistencial, atenent les persones sense recursos... Ens cal el consens de tots per bastir aquesta ciutat més humana i amb més i millors prestacions municipals, amb uns serveis educatius, sanitaris i socials de la màxima qualitat i a l’abast de tothom.

En definitiva, creiem que l’alcalde Ballesteros té raó quan afirma que són moments de sumar entre tots i no de posar pals a les rodes perseguint interessos partidistes. No volem prescindir de ningú, tot el contrari. És l’hora de la Tarragona oberta, plural, participativa i integradora, uns valors que formen part del mateix ADN de la ciutat.

Si ens en sortim, com estic convençut que podem fer, no serà un èxit de l’alcalde ni de l’equip de Govern sinó que serà una victòria de tots, del conjunt dels tarragonins i tarragonines. En cas contrari quedarem empantanats en el fang de la crítica estèril i paralitzant.  


No ho permetem. Com també deia Rovira i Virgili: “que la unitat hagi fracassat fins ara no vol dir que la seva necessitat no sigui vigent.” Avui dia no tan sols és vigent, és imprescindible per fer avançar Tarragona. Els socialistes no fallarem.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada