dilluns, 27 de febrer del 2017

EL PSC ACONSEGUEIX 120.000 EUROS DELS PRESSUPOSTOS DE LA GENERALITAT PER AL MUSEU CASTELLER DE VALLS



La diputada del PSC al Parlament per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, ha confirmat aquest dilluns que “el grup socialista ha aconseguit que s’hagi aprovat al Parlament una esmena als pressupostos de la Generalitat per enguany amb una dotació de 120.000 euros per al museu casteller de Catalunya a Valls”.

En concret s’han aprovat les mocions socialistes que demanen aquesta inversió específica de 120.000 euros per tal de poder posar en funcionament el museu casteller i la dotació addicional necessària a fi i efecte que el Govern compleixi amb el seu compromís adquirit en el si del consorci del museu casteller de finançament d’un terç de l’obra d’aquest museu nacional que té com a seu la ciutat de Valls.

En relació a aquesta qüestió Rosa Maria Ibarra ha subratllat que “el museu casteller no és un projecte només de Valls i de l’Alt Camp, que també, sinó que és, sobretot, un projecte de país. No podem renunciar, ni dilatar més aquest museu que és necessari i que es fruït, cal remarcar-ho del consens de tots. Cal, doncs, donar un impuls definitiu a aquest projecte de país. A nivell local, no cal ni dir-ho, això suposarà un augment de la capacitat d’atracció de nous fluxos de visitants, de la promoció exterior de la ciutat, etc. Per això estem molt satisfets que aquestes propostes socialistes hagin tirat endavant.”

Pel que fa a la comarca cal remarcar l’aprovació d’un paquet d’esmenes del PSC que afecten directament el territori com és el cas de l’aprovació d’una partida per a l’execució de la variant de la carretera TV-7041 entre Alcover i Mont-ral, una altre per donar compliment als acords de cofinançament subscrits amb el ministeri de Foment en relació al projecte el reg de Valls, i la que demana desenvolupar els estudis necessaris per desdoblar la carretera C-37 (Valls-Alcover) per tal de connectar l’autovia A-27 amb la ciutat de Valls, per una banda, i amb el municipi d’Alcover i l’autovia C-14, per l’altra.

Finalment, el grup socialista també ha aconseguit aprovar una esmena als pressupostos que demana acabar enguany l’avaluació del funcionament del consell de participació del sector sanitari Alt Camp-Conca de Barberà, amb inversions calendaritzades. Una darrera esmena demana la habilitació d’una partida per millorar les xarxes de comunicació ADSL, televisió, telefonia mòbil i xarxa RESCAT als municipis de les zones muntanyoses de l’Alt Camp.


“Quan el Govern i els seus socis parlamentaris van presentar els pressupostos els socialistes vàrem denunciar que, pel que a Valls i la comarca de l’Alt Camp, eren uns pressupostos profundament decebedors i vàrem avançar que treballaríem al Parlament per millorar-los i aconseguir les inversions territorials que el Govern s’havia deixat a la calaixera. Hem complert el nostre compromís. Aquest treball, en positiu i sense demagògia, allà on toca i sense fer escarafalls, és el signe distintiu dels socialistes i en aquesta direcció, en la satisfacció real dels problemes reals de la ciutadania vallenca i de l’Alt Camp, és on seguirem treballant”, ha conclòs la diputada socialista.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada