dilluns, 5 de desembre de 2016

14.500 TREBALLADORS TARRAGONINS ES BENEFICIARAN DE L’INCREMENT DEL SALARI MÍNIM EN UN 8% PEL 2017El diputat socialista al Congrés per Tarragona Joan Ruiz ha explicat aquest dilluns que uns 14.500 treballadors de les comarques tarragonines es beneficiaran de l’increment del salari mínim interprofessional en un 8% a partir del gener de 2017, una de les condicions sine quan non del grup socialista per negociar amb el Govern l’objectiu de dèficit i del deute.

Això suposarà passar d’un salari mínim actual de 655,2 euros mensuals a 707,6 euros mensuals l’any vinent distribuïts en 14 pagues. Cal recordar que la darrera pujada significativa del salari mínim va ser el 2004 quan el Govern socialista el va incrementar en un 9%. Durant l’anterior legislatura el PP el va mantenir pràcticament congelat.

Per contra, durant el darrer període de Govern socialista el salari mínim es va incrementar un 39% en set anys (2004-2011), passant de 460 euros el 2004 a 641 euros el 2011, és a dir, 181 euros més.

Així, Joan Ruiz ha afirmat que “tot i que aquest increment aprovat ara encara és insuficient per a nosaltres és un pas positiu indispensable per combatre la precarietat que pateixen els treballadors que perceben aquestes retribucions laborals mínimes, sobretot els joves que han rebut de ple l’impacte de la crisi econòmica.”

“Cal seguir en aquesta direcció. El grup socialista utilitzarà tota la seva capacitat d’acció política per anar recuperant el dany terrible que la reforma laboral i les polítiques econòmiques del PP van infligir als treballadors durant la passada legislatura. De moment hem aconseguit introduir aquest major increment del salari mínim dels darrers 12 anys, una mesura que en absolut estava en els plans del Govern del PP”, ha argumentat el diputat socialista.

En aquest sentit, el grup socialista al Congrés treballarà per impulsar novament millors salaris, condicions laborals dignes i la negociació col·lectiva com la base de les relacions laborals al nostre país.

“El que era intolerable és que es mantingués congelat el salari mínim sine die mentre, al mateix temps, el PP aprovava una amnistia fiscal a mida per als grans defraudadors i delinqüents fiscals.”


“A diferència d’altres, que es limiten a escriure manifestos que després es tradueixen en res, nosaltres volem ser útils i transformar la realitat d’acord amb les condicions objectives. Aquest és el nostre compromís i per això seguirem treballant a les Corts Generals”, ha conclòs el diputat socialista. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada