divendres, 16 de setembre del 2016

UNA NOTÍCIA EXCEL.LENT PER LA CANONJA



Hi ha notícies que es poden definir com a històriques i aquesta, sens dubte, és una d'elles. Em refereixo a l'aprovació recent del pla director urbanístic del projecte del C.R.T. de Vila-seca i Salou més conegut popularment com a BCN World. I dic històric perquè el tren de les oportunitats ja va aturar-se un cop per oferir-nos el projecte de Port Aventura que tan positiu ha estat per al conjunt de les nostres comarques. Difícilment, el tren torna a passar en un mateix període de temps relativament breu. Doncs bé, ha tornat a passar gràcies a aquest projecte de BCN World que els socialistes vàrem humanitzar i dimensionar a les necessitats del territori.

Què suposarà el projecte un cop estigui materialitzat? Moltes coses (diversificació de la nostra oferta turística, dinamització de la nostra economia, etc.) però jo vull destacar la que més m'interessa: suposarà sobretot la creació de milers de nous llocs de treball a casa nostra.

Com sabeu, el principal drama dels nostres temps és aquesta elevadíssima taxa d'atur que patim. Malgrat tots els esforços que fem des de l'Ajuntament som plenament conscients que l'atur colpeja severament moltes famílies canongines. Per això ens felicitem per l'arribada d'un projecte que, pel cap baix, generarà 10.000 nous llocs de treball i suposarà una inversió de 2.500 milions d'euros al nucli del Camp de Tarragona.     

No podem deixar escapar aquesta oportunitat i no ho farem. Al contrari, exigirem que s'escurcin els terminis d'execució de les obres a fi i efecte que no perdem ni un minut en la creació d'aquesta nova ocupació perquè sabem que moltes famílies no poden esperar.

Així mateix també m'agradaria subratllar un element molt important relacionat amb el projecte que ha passat desapercebut. Em refereixo al fons social que els socialistes vàrem incloure en l'acord final que obliga als operadors a destinar l'1% del volum total de les inversions a finançar projectes com ara prestacions per a les persones especialment vulnerables als efectes de la crisi al nostre territori.

Des d'aquestes línies ja anuncio que l'Ajuntament de la Canonja demanarà que una part d'aquest fons social es destini a entitats i associacions d'ajuda a aquests col·lectius més vulnerables del nostre municipi. Com a poble directament afectat i implicat en el projecte serem inflexibles en la satisfacció d'aquesta reivindicació.


Finalment, crec de justícia remarcar que com s'ha demostrat en la gestió del projecte de BCN World el diàleg, la negociació i la voluntat d'acord són els elements essencials que ens permeten avançar com a poble. El fanatisme, les aventures unilaterals i la negació del diàleg no porten en lloc. Si volem donar una resposta real als problemes reals de les persones cal estendre la ma sovint amb generositat per assolir els punts de trobada que sempre, i subratllo: sempre, existeixen. Aquest és el camí que ja fa anys vàrem iniciar a l'Ajuntament de la Canonja i els resultats ens demostren que va ser una aposta reeixida. Continuarem impulsant aquest treball en comú per guanyar en eficàcia i assolir resultats tangibles. L'exemple de BCN World ens ho demostra.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada