dilluns, 29 d’agost del 2016

EL PSC HOMENATJA JAUME CUSTODI MILITANT HISTÒRIC DE LA CONCA DE BARBERÀ I DIPUTAT AL CONGRÉS EL 1982



El PSC ha organitzat un dinar d’homenatge a Jaume Custodi Torres militant històric de Santa Coloma de Queralt, a la comarca de la Conca de Barberà, i diputat per Tarragona al Congrés a les eleccions de 1982, amb motiu dels seus 40 anys de militància socialista.

A l’homenatge han participat familiars, amics i companys de Jaume Custodi entre els quals el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i el primer secretari de la Federació del PSC del Camp de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que ha estat l’encarregat de posar a la solapa de l’homenatjat la insígnia daurada del partit com a reconeixement simbòlic al seu compromís polític socialista.

A banda de diputat al Congrés, Jaume Custodi va ser també un dels cofundadors del sindicat Unió de Pagesos i va formar part de la marxa de la llibertat celebrada ara fa 40 anys que va obrir camí a l’arribada de les primeres eleccions democràtiques. En aquest sentit, cal remarcar que Jaume Custodi va ser un dels oradors del primer míting socialista legal organitzat a la província de Tarragona després de la mort del dictador que va tenir lloc el 10 de setembre de 1976 a l’auditori municipal de Tarragona amb la presència que prop de 5.000 persones.


L’acte d’homenatge ha estat molt emotiu i ha destacat la trajectòria política i humana de Jaume Custodi i dels qui, com ell, han lluitat per les llibertat i pel progrés social tant en democràcia com durant els anys negres del franquisme. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada