divendres, 13 de maig del 2016

PER DESBLOQUEJAR EL CANVI



Hi ha moltes persones, ciutadans de conviccions progressistes, que aquests dies dubten d’anar a votar a les eleccions del mes vinent perquè se senten estafades per la continuïtat encara de Mariano Rajoy i del PP al poder. No és per a menys. Malgrat que hem tingut l’oportunitat de transformar la realitat i de fer possible el mandat pel canvi que la majoria de votants d’aquest país van expressar a les urnes Rajoy continua a la Moncloa imposant les seves polítiques de retallades amb tics autoritaris. I ho fa no perquè tingui el suport de la majoria de la societat sinó perquè alguns d’aquells que van tenir la responsabilitat d’articular aquest mandat pel canvi van abdicar de fer-ho amb arguments puerils com el lloc que ocuparien els seus diputats al Congrés o quins ministeris tindrien en un hipotètic futur Govern.  

A tots aquells que esteu dubtant d’anar a votar us dic que la desmobilització de la ciutadania tan sols reforça el poder dels de sempre. I no em refereixo tan sols al poder polític. Us dic també que l’ego desmesurat d’alguns i el seu narcisisme només desvien l’atenció d’allò que és realment important: canviar per millorar i dur a terme les transformacions reals que aquest país necessita. Això és el que és essencial i per aconseguir això és pel que els socialistes estem treballant i lluitant.

Ho afirmo perquè en un exercici de cinisme polític difícilment superable el líder de Podemos ha proposat darrerament al Partit Socialista fer candidatures conjuntes al Senat perquè el més important, diu, “és fer fora al PP.” Sembla impossible superar aquesta manca de catadura política moral... Ara el més important “és fer fora el PP”? Doncs varen tenir una magnífica oportunitat de fer-ho els dies 2 i 4 de març votant “no” a Rajoy i “si” a Pedro Sánchez i per dues vegades els diputats de Podemos van dir “no” a acabar amb el Govern del PP. Per què no ho van fer aleshores?

Els socialistes volem un canvi, sí, però un canvi que fuig del radicalisme i que se sustenta en una alternativa centrada, sensata i progressista que eviti els maximalismes extremistes. Respectem la reordenació de l’espai comunista que s’ha produït amb l’aliança entre Podemos-IU i les múltiples organitzacions i confluències que hi estan adherides però creiem que la majoria de la societat rebutja tant l’extrem que representa la coalició de l’extrema esquerra com l’opció de la dreta que capitalitza el PP.

Volem representar i donar veu a aquesta voluntat majoritària de canvi des del progressisme i de la voluntat d’entesa. I volem el canvi per evitar que continuïn aquestes desigualtats socials tan flagrants com hi ha actualment a la societat. No volem quatre anys més de Rajoy. Per tant, cal tenir clar que d’aquí a un mes a les urnes tan sols cabrà una única opció: dir “si” o “no” al canvi. Un canvi que tan sols serà possible si guanya el Partit Socialista que és qui més ha lluitat per a fer-lo possible després de les eleccions del 20-D.


Aquestes no seran unes eleccions municipals o al Parlament, torno a repetir que aquí només hi haurà una disjuntiva clara i inequívoca que els votants hauran de decidir: el dia 27 de juny el president del Govern es dirà Pedro Sánchez o bé es dirà Mariano Rajoy. La prioritat declarada del senyor Iglesias és superar en vots als socialistes. També ho respectem però nosaltres no sortim a quedar segons, ni a disputar res amb Podemos, sinó a guanyar al PP i fer possible el canvi real que Pablo Iglesias ha bloquejat durant aquests darrers mesos. Ja ho vam advertir a les eleccions de desembre i, per desgràcia, el temps ens ha donat la raó: si el vot progressista es dispersa entre opcions minoritàries que només pugnen per quedar tercers, quarts o cinquens tornarem a tenir un Govern de PP amb tot el que això comporta: més retallades socials, pitjors serveis i prestacions públiques, menys capacitat de diàleg i d’acord, etc. Per contra, els socialistes som la garantia del canvi real que necessita el nostre país i també Tarragona i les comarques tarragonines. Ho érem el 20-D, com s’ha demostrat, i ho tornarem a ser el 26 de juny.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada