dilluns, 30 de maig del 2016

JOAN RUIZ: “APROVAREM UN INGRÉS MÍNIM VITAL DE 426 EUROS MENSUALS PER A LES 15.000 FAMÍLIES TARRAGONINES SENSE RECURSOS”



“Si Pedro Sánchez és president del Govern després de les eleccions del 26-J els socialistes impulsarem una renta mínima vital de 426 euros mensuals per a les 15.000 famílies de les comarques tarragonines que tenen a tots els seus membres a l’atur i que ja no cobren cap subsidi o prestació”, així ho ha fet públic aquest dilluns el cap de llista del PSC per Tarragona a les eleccions, Joan Ruiz, que també ha detallat l’objectiu i les característiques d’aquesta ajuda extraordinària.

Així, aquesta garantia d’ingressos mínims (que al conjunt del país beneficiaria unes 720.000 famílies) es faria efectiva mitjançant la creació, en un termini màxim de quatre mesos, d’un ingrés mínim vital com a prestació no contributiva a la Seguretat Social.

“La finalitat és eradicar la pobresa de la nostra societat. Durant aquests darrers anys els efectes combinats de la crisi econòmica i dels Governs de la dreta han provocat que més d’una quarta part del conjunt de la ciutadania es trobi en paràmetres de pobresa o de risc d’exclusió social. Això perjudica, sobretot, als nens i nenes ja que també condiciona les seves capacitats futures. Cal, doncs, posar fi a la pobresa al nostre país. Per raons de justícia i de dignitat ciutadana”, ha explicat al candidat socialista.

Per tant, el Partit Socialista es proposa eliminar completament la pobresa infantil durant aquesta propera legislatura. “Ho farem mitjançant l’increment de les prestacions de la Seguretat Social per fill a càrrec i el reconeixement de les prestacions en espècie (és a dir, mitjançant l’ampliació del servei de menjadors escolars).”

Joan Ruiz ha explicat que aquesta renta mínima vital podrà arribar fins als 708 euros mensuals per a les famílies amb tres o més adults a càrrecs, al que cal afegir l’ajuda de 150 euros mensuals per cada fill menor d’edat.

“Volem crear una xarxa bàsica de protecció social que eviti que cap ciutadà d’aquest país quedi orfe de recursos econòmics bàsics, abandonat a la cuneta, sense disposar d’un mínim vital que el permeti viure amb la dignitat material que es mereix. Vull subratllar que no es tracta de cap brindis al sol, sinó de propostes realistes que es poden executar si hi ha la voluntat política per a dur-les a terme i els socialistes la tenim.”


Finalment, el candidat socialista ha contraposat aquestes propostes a la realitat “ridícula” del Govern del PP que ha reduït les ajudes dirigides a aquestes famílies a tan sols 291 euros anuals, “una quantitat escandalosament baixa i insuficient. Així mateix, aquestes propostes realistes deixen també en evidència a aquells que tan sols parlen de desitjar la vice-presidència, la direcció nacional del CNI o del lloc físic que ocuparan els seus diputats a l’hemicicle del futur Congrés.”   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada