dimecres, 22 de juliol del 2015

EL PSC PREGUNTA AL GOVERN SOBRE EL SERVEI D’AMBULÀNCIES A TARRAGONA, REUS I MONTBLANC



El grup socialista al Parlament de Catalunya ha preguntat avui al Govern sobre el servei d’ambulàncies operatives a les comarques tarragonines. En concret, segons ha explicat la diputada Núria Segú, “volem saber si el Departament de Salut té constància, com assenyalen algunes fonts, de què l’ambulància de suport vital avançat amb base a Montblanc pot ser trasllada fora de la comarca de la Conca de Barberà.”

“Pensa fer-ho el Departament? Vol introduir canvis en la cobertura horària o en el nombre de personal i el seu perfil professional? Com pensa garantir el Departament de Salut la necessària dotació de recursos sanitaris per atendre l’increment de la població durant els mesos d’estiu als municipis de la Conca de Barberà?”

En el mateix sentit, la diputada socialista ha preguntat al Govern sobre els canvis previstos a les ciutat de Tarragona i Reus –així com al conjunt de la comarca del Tarragonès- en els recursos mòbils i la seva tipologia, la cobertura horària, el seu perfil professional i el nombre de vehicles de suport vital bàsic i avançat en el concurs sanitari que s’ha d’implementar passat l’estiu.


“Els socialistes creiem que els ciutadans de les comarques tarragonines, com els de tot el país, mereixen que el Govern garanteixi la màxima qualitat assistencial d’un servei bàsic com és el transport sanitari públic. Aquestes comarques tenen durant aquests mesos d’estiu un increment de població estacional i el Departament de Salut ha de donar resposta a aquesta realitat. Cal tenir en compte que les retallades endegades des de 2010 pel Govern de CiU han fet augmentar el temps d’espera del transport sanitari no urgent. Es tracta d’una situació injusta que cal redreçar amb celeritat”, ha afirmat la diputada vallenca.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada