dijous, 5 de març del 2015

EL PSC PREGUNTA AL GOVERN SOBRE LA SITUACIÓ DEL PARC DE BOMBERS DE VILA-RODONA



El grup socialista al Parlament ha entrat a registre una bateria de preguntes al Govern de la Generalitat en relació amb els bombers voluntaris que presten els seus serveis als parcs de bombers de Catalunya.

Segons he detallat la diputada vallenca Núria Segú, “entre altres qüestions volem que la Generalitat ens expliqui quina és la situació que s’ha viscut al parc de bombers voluntaris de Vila-rodona i si el Govern té previst dotar-lo amb els mitjans necessaris per tal que pugui ser operatiu amb les condicions que exigeix el servei.”

En el mateix sentit, el grup socialista ha preguntat al Govern sobre quin capteniment té sobre les dimissions dels diferents responsables dels parcs de bombers voluntaris de les comarques tarragonines. 

“És obvi per a tothom que aquestes dimissions i els tancaments dels parcs de bombers voluntaris tindran conseqüències en les campanyes contra els incendis forestals. Ho ha previst el Govern? Quins efectes tindrà? Com pensa garantir la Generalitat que els més de 70 parcs de bombers voluntaris del país estiguin totalment operatius quan se’ls necessiti? Amb quants bombers voluntaris es podrà disposar?”

Des del grup socialista es demana al Govern que dialogui amb els representants dels bombers voluntaris per tal de cercar un acord que garanteixi les necessitats mínimes dels bombers i l’eficàcia del seu servei.

“El que també preguntem, perquè encara no se’ns ha explicat, és com valora el Govern l’actitud intransigent del Director General de Prevenció i Extinció d’incendis en relació amb els bombers voluntaris. Ha considerat el Govern el seu cessament?”


“El que és del tot intolerable és l’actitud que s’ha tingut amb un col·lectiu, el dels bombers voluntaris, que han demostrat la seva eficàcia en la lluita contra els incendis forestals. Un cop més la negligència del Govern ens fa fer un pas enrera col·lectiu en un servei necessari donada la realitat forestal del país i la seva climatologia, en especial, durant els mesos d’estiu”, ha conclòs la diputada socialista.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada