divendres, 13 de març del 2015

EL PSC DEMANA A LA GENERALITAT LA CALENDARITZACIÓ DE LES OBRES I INVERSIONS PENDENTS A LES COMARQUES TARRAGONINES



El grup socialista al Parlament ha presentat una moció en la què s’insta al Govern a realitzar, en un termini màxim de tres mesos, un pla calendaritzat a fi i efecte d’executar les inversions més importants que té pendents la Generalitat a les comarques tarragonines. La moció serà votada al Parlament el proper dijous al matí.

Segons el diputat socialista Xavier Sabaté, “el grup socialista ja va interpel·lar la setmana passada al Govern en relació a aquesta qüestió però no vàrem obtenir respostes concretes. Volem que el Govern de CiU planifiqui i prioritzi les accions que la Generalitat ha de dur a terme al conjunt de les comarques tarragonines.”

“Per aquest Govern el sud no existeix. Aquí tenim quatre de les comarques amb una taxa d’atur més alta de Catalunya i la Generalitat no fa res per resoldre els problemes que tenim plantejats els tarragonins i tarragonines. De fet, l’oblit del territori és tal que ni tan sols tenim un conseller al Govern de CiU provinent de les nostres comarques, ni un. I no es tracta d’una anècdota, tenir un conseller és molt important per actuar amb major celeritat i rapidesa. És que CiU no ha trobat cap persona vàlida per ser conseller del Govern que sigui de Tarragona? Jo no m’ho explico”, ha afirmat el diputat socialista.

La moció del PSC desgrana les principals accions que hauria d’emprendre el Govern de la Generalitat a les comarques tarragonines, fixant una calendarització per a la seva execució. Un aspecte rellevant és que s’insta a la Generalitat a pagar el deute pendent amb els ajuntaments tarragonins que en el cas de la ciutat de Tarragona supera els 12 milions d’euros i que a Reus s’eleva fins als 60 milions d’euros.

“Volem que el Govern ubiqui tots els seus serveis territorials en un sol edifici, enlloc de tenir-los dispersos com passa ara, que es reprengui el desenvolupament del conveni de l’antiga Tabacalera per calendaritzar els trasllats de la biblioteca, el centre d’art i del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. També volem la catalogació dels edificis de la Savinosa i no entenem el perquè de la demora que ha demostrat fins ara la Generalitat. En aquest àmbit també emplacem al Govern a què impulsi el Pla de Competitivitat de la Tarraco Romana.”

A la ciutat de Reus la moció demana a la Generalitat que torni a entrar al Consorci del teatre Fortuny i que solucioni el problema de la biblioteca Pere Anguera.

En l’àmbit de l’educació i la salut es desglossa una bateria de accions entre les quals en destaca l’elaboració d’un pla específic per reduir el fracàs escolar al municipi de Constantí, la construcció de nous centres educatius, garantir la continuïtat de l’escola de música de Cambrils i del finançament de la Generalitat a les escoles bressol, ampliar CAPs, instal·lar quiròfans i arranjar la setena planta de l’Hospital Joan XXIII, etc.    

“També volem que el Govern construeixi l’edifici judicial de Tarragona, desenvolupi infraestructures bàsiques, com el Logis Penedès, i prioritzi una sèrie d’accions en l’àmbit energètic i del medi ambient com ara el reforç de la vigilància a la incineradora de residus de Constantí i la reposició de les compensacions a l’Ajuntament que la Generalitat ha eliminat.”


Finalment, el diputat tarragoní ha mostrat la seva confiança en què “la resta de grups donaran suport a una moció que defensa quelcom tan bàsic com establir un calendari d’execució de les inversions que més necessiten els ciutadans del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada