divendres, 22 de juliol del 2011

MENYS AMBULÀNCIES I PITJOR SERVEI


Aquesta setmana hem estat testimonis d’una nova protesta com a conseqüència de l’enèsima retallada impulsada pel Govern de CiU. Em refereixo a la vaga dels professionals del transport sanitari que han protestat per la reducció del 12% del servei d’ambulàncies a partir de l’1 de setembre que ha decidit el Departament de Salut. Es tracta d’una mesura d’una extraordinària irresponsabilitat que comportarà una pèrdua de la qualitat d’un servei essencial per a la vida de les persones, repeteixo, essencial per a la vida.

Anem a pams. Les intencions del Departament del senyor Ruiz és reduir aquest 12% del sector del transport sanitari, això és, reduir 935 hores diàries de servei. Què vol dir això a la pràctica? Doncs que el temps d’espera real de l’arribada de les ambulàncies en cas d’urgència s’ampliarà fins a de 20 a 50 minuts des del moment de la trucada, en funció de la localitat. I Vol dir que ens haurem d’esperar més temps pels transports de rehabilitació, proves diagnòstiques i d’altres. Cal tenir en compte que els Governs progressistes del presidents Maragall i Montilla havien aconseguit garantir un temps de resposta d’entre 10 a 14 minuts, ja sigui en un gran nucli de població com un petit poble de les comarques de l’interior. Per tant, parlem d’un pas enrera de gegant en un tema que és vital per a tots els ciutadans, i mai millor dit això de vital, ja que es doblarà el temps d’espera.

Aquí a Valls i comarca ja tenim el primer efecte d’aquestes noves retallades practicades per CiU. Em refereixo a què aquest estiu perdrem l’ambulància de reforç que fins ara havíem tingut durant aquests mesos estivals per fer front a l’augment del nombre de visitants al conseqüent augment de trànsit que es registra, especialment a la C-14. Valls es queda, doncs, sense aquesta ambulància per atendre el servei d’urgències mèdiques. I no només això, tot apunta a què després de l’estiu es redueixi encara més el nombre d’ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques que presten servei tant a l’Alt Camp com a la Conca de Barberà.

Tindrem, doncs, una disminució de la qualitat del servei. En primer lloc, per la reducció del nombre d’ambulàncies destinades al servei d’emergències i, en segon lloc, per l’augment del temps d’espera que aquesta reducció comportarà als usuaris dels serveis programats, com els pacients que han de dur a terme rehabilitacions.

Un Govern que retalla serveis com aquests, en el que es juga la vida de les persones i en el que el temps d’arribada és essencial per salvar vides, és un Govern que ha perdut el nord i que impulsa retallades a tort i a dret, sense establir prioritats i respectar allò que no es pot tocar.

Els socialistes treballarem al Parlament per aconseguir que el Govern de CiU rectifiqui i garanteixi un servei d’urgències adequat a les necessitats reals dels ciutadans de Catalunya

Amb la salut no s’hi juga i amb la vida de les persones menys.

Núria Segú

Diputada del PSC al Parlament

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada