divendres, 15 de juliol del 2011

"APRIMAR EL GREIX DE L'ADMINISTRACIÓ"


“No hi hauran acomiadaments, ni retallades, el que cal fer és aprimar el greix de l’Administració.” Aquesta va ser l’estranya afirmació que va fer el cap de llista de CiU per Tarragona en el debat electoral de les eleccions al Parlament del passat mes de novembre. Vaig recordar aquestes paraules l’altre dia quan escoltava al conseller de Salut presentar els pressupostos del seu departament per aquest 2.011. Uns pressupostos que contemplen una reducció de 1.000 milions d’euros de la inversió en matèria de Salut (1.000 milions!). Uns pressupostos que –només a la ciutat de Tarragona- poden comportar que més de 300 professionals de la Salut perdin el seu lloc de treball, amb el que això comporta a nivell de disminució de la qualitat dels serveis sanitaris a disposició dels ciutadans. Aquest estiu, per primer cop, els 350 estudiants d’estudiants de ciències de la salut de les nostres comarques es quedaran sense els contractes de suplència que tradicionalment han obtingut durant els mesos d’estiu, o sigui que serà la primera promoció que haurà d’optar entre l’atur, el sector privat o marxar a l’estranger.

Fa només uns dies jo mateix, en nom del grup socialista, preguntava al Govern en seu parlamentària quins centres d’atenció primària de les comarques tarragonines es veuran afectats per les reduccions impulsades pel Govern durant aquests mesos d’estiu, atès l’augment de la població amb motiu de la campanya turística. Doncs bé, continuem a l’espera d’una resposta...

Escoltant al conseller pensava en tot això i també pensava que si aleshores haguéssim afirmat que un Govern de CiU ens situaria en aquest escenari en només sis mesos se’ns hagués acusat de “demagogs” i de “generar un alarmisme innecessari”. Finalment, el temps va posant a cadascú en el lloc que li correspon. Els socialistes vàrem ser els únics en alertar de les veritables intencions de CiU durant la passada campanya electoral i també vàrem reafirmar, i ho tornem a fer, el nostre compromís amb un sistema públic de salut que ja és patrimoni de tots i que ha permès, per exemple, que a les comarques tarragonines hi hagi, ara mateix, més de 8.000 professionals vetllant per la salut dels ciutadans. Una realitat actualment en perill com a conseqüència de les decisions d’aquells que s’han passat anys acusant als altres d’estar “sotmesos” als designis de Barcelona i de Madrid.

Article de Josep Maria Sabaté publicat al Diari de Tarragona


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada