dijous, 14 de juny del 2018

EL SALOU QUE IMAGINO SERÀ IMPARABLE...




Sempre he defensat que el tresor més gran que tenim a Salou és la seva gent, els salouencs i salousenques. Sona a una frase bonica, una formula de pur compromís... No ho és. Tots els convilatans de Salou que estigueu llegint aquestes línies ho entendreu a la perfecció. A nosaltres, al poble de Salou, ningú ens ha regalat res. Al contrari, fins i tot se’ns ha negat durant anys la nostra identitat com a poble. Però precisament aquests obstacles han forjat aquest caràcter indòmit dels salouencs, aquest empeny, aquesta força. La dels meus veïns que han sabut construir un futur a partir del seu treball, del seu esforç i de les seves convicció. Aquest és el nostre autèntic tresor, que hem de saber preservar i ampliar durant aquests propers anys.

I per això m’he decidit a optar a l’alcaldia de Salou a les properes eleccions municipals com a candidat del PSC. Perquè crec en Salou, en la seva gent, en les seves possibilitats, i perquè estic convençut que malgrat el molt que hem fet col·lectivament els millors dies per Salou estan per venir. Sí, el Salou que imagino serà imparable...

Però per aconseguir-ho ens caldrà un Govern amb les idees molt clares i que posi a les persones, a tota la ciutadania de Salou, en l’epicentre de la seva acció política. Un Govern municipal que combini el desig de transformació i millora que es palpa a peu de carrer amb la necessària experiència que només els socialistes podem acreditar. Sense experiments, ni farols de pòquer que acaben en desastre. Un Govern, en definitiva, que pensi només en Salou i en clau de Salou, sense que la nostra estimada ciutat sigui una excusa per alimentar dinàmiques d’enfrontament que el nostre poble, n’estic convençut majoritàriament rebutja.  

I què vull fer? Ras i curt: el mateix que ha fet el Govern socialista de Pedro Sanchez al conjunt del país: liderar un canvi que generi il·lusió, modernitzi la nostra societat, ajudi a crear nous jocs de treball i segui capaç de respectar i seure a dialogar amb tothom. Sense vetos, ni discursos excloents. Garantint la convivència a una societat com la nostra que és plural, oberta, generosa i que no coneix l’odi.

A diferència d’altres, els socialistes no ens presentem amb promeses vàcues que s’esvaneixen a l’aire sinó amb realitat concretes fruït de la nostra acció de Govern. Mesures com ara la disminució de la pressió fiscal que ha beneficiat enguany a tots els salouencs (amb una rebaixa de l’IBI d’un 2% i la congelació de la resta de taxes i impostos) o l’increment de les partides socials –autèntica marca de la casa dels socialistes- el que ha permès, per exemple incrementar i facilitar les ajudes per eradicar la pobresa energètica de Salou.

Volem un Salou més fort, líder en benestar i prestacions, cert, però també en llibertats i per això hem apostat per reivindicar els drets de les dones, combatre la xacra vergonyant que suposa la violència masclista i treballar decididament per aconseguir la igualtat real de gènere a la nostra societat. Apostant per als més joves i per això hem desenvolupat un pla local de joventut amb accions formatives, d’inserció professional i en el món del treball, ajudes a l’emancipació i foment de la creativitat a tots els àmbits de vida dels joves.

El PSC ha demostrat ser un partit de Govern que quan té la responsabilitat de governar és capaç de ser la veu de les reivindicacions de la ciutadania a la sala de plens i de treballar pensant en tots i cadascun dels més de 26.000 salouencs i salouenques. Perquè per a nosaltres ningú és “d’aquí” o “de fora”, tots som salouencs que volem el millor per als nostres fills i que estem compromesos amb el progrés de la nostra ciutat.

Em presento davant vostre, en definitiva, ple d’il·lusió. Però d’una il·lusió plenament justificada perquè els propers anys poden ser realment transcendents per guanyar en benestar i cohesió. Mireu, el proper mandat serà el de projectes de la dimensió del Hard Rock Entertainment o el del desmantellament de les vies del tren, per posar només dos exemples. Penseu en el que això podrà suposar a nivell de creació de nous llocs de treball i configuració d’un poble unit.

Només em queda agrair la confiança rebuda dels companys i companyes del PSC i l’excel·lent feina duta a terme aquests darrers anys pel company Toni Brull i la resta d’amics del grup socialista de Salou. Els reptes no m’espanten, al contrari, m’estimulen. M’hi deixaré la pell!, en podeu estar segurs.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada