dimarts, 13 de setembre del 2011

MANEL BUSTOS: "ELS AJUNTAMENTS CATALANS ESTAN EN UNA SITUACIÓ ECONÒMICA EXTREMA"


“Els Ajuntaments catalans estan en una situació econòmica extrema. La Generalitat ha de pagar amb urgència el que deu als Ajuntaments del país”, així de contundent s’ha manifestat el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manel Bustos, que aquesta tarda s’ha reunit amb els alcaldes i portaveus municipals socialistes de la província de Tarragona.

Segons Bustos, “el Govern del senyor Mas deu als consistoris catalans més de 500 milions d’euros. Els Ajuntaments han de participar dels ingressos de la Generalitat per evitar el seu col·lapse. Cal tenir en compte que moltes corporacions municipals s’han fet càrrec de serveis i equipaments, com les escoles bressol, que no eren de la seva competència però que responien una necessitat urgent i real dels ciutadans.”

En aquest sentit, es reclama a la Generalitat que fixi el calendari pel pagament d’aquest deute del Govern “que els Ajuntaments necessiten com l’aire que respiren.”

L’alcalde de Sabadell també ha demanat al Govern de l’Estat que destini una partida pressupostària per finançar als Ajuntaments en els pressupostos generals de l’Estat per al 2012. Manel Bustos ha justificat aquesta reivindicació argumentant que “el Govern va calcular malament els ingressos que va donar als Ajuntaments en els exercicis de 2008 i 2009 i ara demana el seu retorn. Uns ingressos quantificats en uns 3.700 milions d’euros que els Ajuntaments ja han invertit en els seus municipis.”

Manel Bustos ha explicat que “la situació als Ajuntaments del país pot arribar a ser insostenible. Els ciutadans seran els principals perjudicats si les finances municipals finalment es col·lapsen.”

Per la seva banda, Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona i president de la gestora del PSC del Camp de Tarragona, ha reafirmat “l’ànima i la voluntat municipalista del PSC. Aquesta tarda intentarem explicar als alcaldes i regidors socialistes de les comarques tarragonines com la Federació de Municipis de Catalunya pot esdevenir una eina útil a l’hora de buscar solucions als seus problemes de finançament i de gestió municipals.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada