dijous, 16 de desembre del 2010

EL GRUP SOCIALISTA DE LA DIPUTACIÓ DE TARRAGONA VOTARÀ A FAVOR DELS PRESSUPOSTOS DE LA CORPORACIÓ PER L’ANY VINENT


El grup socialista de la Diputació de Tarragona donarà suport a la proposta de Pressupost per a la Corporació i els Organismes Autònoms de la Diputació en el ple que es durà a terme demà divendres. Així ho ha anunciat el portaveu socialista, Robert Benaiges, que ha explicat les raons que han portat al grup a prendre aquesta opció de vot.

Segons Robert Benaiges, “creiem que hi ha dos arguments de pes essencials. En primer lloc perquè el Pressupost respon, de manera general, a les necessitats de finançament i serveis dels municipis de la nostra demarcació, en la línia de continuïtat d’altres exercicis anteriors. Recordem que la Diputació és una entitat de segon ordre al servei dels municipis de la província de Tarragona. I en segon lloc, perquè considerem que es respecta l’objectiu d’austeritat, que els temps difícils que ens toca viure ens recomana.”

“Malgrat això, voldríem aclarir que el vot afirmatiu no és equivalent a una valoració positiva de la gestió del govern de CiU i PP. El nostre és un vot de responsabilitat en la línia que el nostre grup ha demostrat al llarg del Mandat, és a dir, disponibilitat al treball consensuat i compromís amb tots els municipis de la demarcació per vetllar pels seus interessos.”

Robert Benaiges també ha explicat que l’equip de Govern ha acceptat algunes de les propostes plantejades pel grup socialista relacionades amb temes de l’àmbit cultural i social, a més de les que fan referència a adequació d’infraestructures en alguns municipis del territori.

En canvi, d’altres partides del pressupost segueixen estant en la dubta de l’objectivitat. Possiblement, algunes heretades, d’altres creades de nou, però no resoltes en aquests quatre anys. “Per exemple, crèiem que el milió d’euros que es destina a publicitat i protocol és una despesa excessiva en aquests moments de crisi econòmica.”

“Aquest és el darrer Pressupost del Mandat. I, encara que no és el moment de fer valoracions definitives, podríem avançar alguns aspectes del que pensem no ha estat positiu de la legislatura i que afecten al Pressupost. Alguns compromisos enunciats a l’inici del Mandat no s’han assolit: pressupost per objectius, pla zonal de carreteres, recerca del consens en tots els temes,... D’altres, ni tan sols s’han plantejat, perdent l’oportunitat d’iniciar noves línies de treball en serveis als municipis, a la manera i exemple d’altres diputacions provincials”, ha resumit el portaveu del PSC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada