dilluns, 18 de gener del 2016

JOAN RUIZ: “ELS SOCIALISTES PORTAREM EL REBUIG DEL TERRITORI AL P.H.N. AL CONGRÉS DELS DIPUTATS”



El diputat socialista per Tarragona Joan Ruiz ha explicat avui que “els socialistes ens oposem rotundament al Pla Hidrològic Nacional que el Govern del PP va aprovar per reial decret el 8 de gener. El pla en qüestió preveu quasi mig milió d’hectàrees més de regadiu i 26 nous embassaments el que suposaria un greu perill per a tot el curs inferior del riu Ebre i, molt especialment, del Delta.”

“Per tant, ja anuncio que portarem el rebuig del territori al P.H.N. al Congrés dels Diputats. Aquest mateix divendres farem una reunió a Tortosa per concretar les iniciatives parlamentàries i polsar de primera ma aquest rebuig de les comarques tarragonines al P.H.N.”

Així ho ha assegurat el diputat socialista qui també ha desgranat una bateria de 18 iniciatives parlamentàries que el PSC ha entrat al registre del Congrés.

Entre aquestes cal destacar la derogació de la reforma laboral del PP “que ha provocat, entre d’altres derivades negatives, que el nombre de treballadors tarragonins coberts per un conveni col·lectiu hagi caigut de 89.820 a tan sols 66.499.”

Així mateix, el grup socialista defensa augmentar un 60% el salari mínim interprofessional en dues legislatures “el que beneficiaria als 14.500 treballadors tarragonins que en aquests moments estan percebent aquesta quantia mínima.”

En un altre ordre de coses, els socialistes proposen a la resta de grups un pla per eradicar la violència de gènere i prohibir els indults dels condemnats per corrupció o violència masclista.

“També m’agradaria destacar la proposta d’establir un ingrés mínim vital a fi i efecte que totes les famílies tinguin garantits uns ingressos mínims que els permetin viure amb dignitat. Aquí a les comarques tarragonines, pel cap baix, això beneficiaria unes 15.000 famílies. Aquesta iniciativa va acompanyada d’una altra que defensa l’aprovació d’una llei contra la pobresa energètica.”

Finalment, Joan Ruiz ha subratllat dues propostes més. La primera defensa la recuperació dels pactes de Toledo com a eina que garanteixi el poder adquisitiu dels 166.000 pensionistes tarragonins. La segona, un pla integral de lluita contra l’evasió i la delinqüència fiscal que a les comarques de Tarragona suposa una evasió anual de 1.500 milions d’euros.


“Estic convençut que els ciutadans van votar canvi a les eleccions del 20-D. Ara el ens pertoca és donar resposta a aquesta demanda majoritària de canvi per això ens hem posat ja a treballar per aprovar aquesta bateria de propostes socials i territorials a les què ens vàrem comprometre durant la campanya electoral. Tal com vàrem dir, i ara té més actualitat que mai, el canvi tan sols el podem garantir els socialistes”, ha afirmat el diputat tarragoní. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada