divendres, 6 de març del 2015

EL PSC DENUNCIA QUE EL TEMPS D’ESPERA A LA REGIÓ SANITÀRIA DE TARRAGONA S’HA INCREMENTAT EN 3,1 MESOS DES DE 2010



“El Govern afirma que estem igual que el 2010, tant en nombre de persones en llista d’espera com en el temps d’espera per arribar al quiròfan, però la veritat és que això no és així”, així ho ha assenyalat la diputada socialista per Tarragona i portaveu en Salut, Núria Segú.

Pel que fa al temps d’espera mitjà dels 14 procediments quirúrgics garantits a les comarques tarragonines aquest s’ha incrementat, de mitjana, en 3,1 mesos. “En concret, hem passat d’un temps d’espera de 3,9 mesos a finals de 2010 a 7 mesos ara, és a dir, un mes més del màxim termini fixat de 6 mesos per als procediments garantits.”

D’altra banda, a finals de 2010 a la regió sanitària del Camp de Tarragona hi havia 56.600 persones en llista d’espera i ara tenim 57.200 persones. “El cert és que no tenim més persones en llista d’espera perquè no estan diagnosticades, no perquè s’hagi incrementat de manera notable l’activitat quirúrgica. Aquesta és la veritat que el Govern no ha volgut explicar.”  

Núria Segú ha posat com a exemple dos procediments garantits on aquest temps d’espera més ha crescut al Camp de Tarragona. “Les pròtesis de genoll, on el temps d’espera s’ha disparat per sobre dels 10 mesos, i les pròtesis de maluc on el temps d’espera ja arriba als 7 mesos. Es tracta d’operacions d’una major complexitat on a les comarques tarragonines tenim un temps d’espera superior a la mitjana del país.”

En aquest sentit la diputada vallenca ha recordat que amb l’anterior Govern catalanista i d’esquerres els 14 procediments garantits van aconseguir situar-se per sota dels sis mesos màxims de temps espera per a ser operats mentre que ara, al Camp de Tarragona, hi ha tres procediments que superen aquest límit: les pròtesis de genoll i de maluc i els galindons. Així mateix, hi ha dos procediments més que estan fregant aquest temps d’espera màxim de sis mesos: les cataractes i les angines, on el temps mitjà a Tarragona també està per sobre de la mitjana nacional.


“No estem igual que al 2010 i al Camp de Tarragona tampoc. Les retallades tenen conseqüències tot i que el maquillatge que se’n vulgui fer a les portes d’unes eleccions. La realitat objectiva és que el pressupost del Departament de Salut es va reduir un 15% l’any passat (1.400 milions d’euros en retallades) i que ara Catalunya és la cinquena comunitat autònoma de l’Estat per la cua en pressupost sanitari per càpita quan el 2010 érem la tercera comunitat en tenir una major inversió”, ha resumit la diputada socialista.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada